Måndag

Tjoho. Natten va sådär. Ida åt som vanligt 2 ggr. Fan va det börjar bli jobbigt ! Olle vakna och ville ner i soffan.... Jätte ledsen och ville absolut inte sova i rummet. Ja ja. Klockan 6 va det upp och hoppa här för alla inblandade. Sandra skulle ju till skolan osv....;)

Idag har vi varit på Buslandet och skojat ordentligt!!! Vi både gick och åkte buss dit ! Det va nästan inga andra barn där det va skönt. Efter ett besök på toa sprang Olle ut och gapa "- jag har bajsaaaaaat ! "

Efter det tog vi en lång och halv- skön ( hård blåst) promenad hem. Barnen sov gott 2 timmar var och de va så pigga och glada när de vakna ! Vi har bakat mandelmassa bullar med mycket smör !!! Imon ska både mormor och morfar jobba lite men dom slutar tidigt, så mamma tror att vi ska gå i skogen lite på tu man hand mamma och barnen bara! Ida är för tillfället, sen i helgen lite grinig och mammig. Jag tycker mig skåda vita grejer bredvid de som redan sitter där! Man är inte van att " så här små" barn kan ha fler tänder, då Olle va typ 8,5 månad när han fick sin första tand.


Måndags- kram

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3180050/images/2012/pic_194666459.jpg" class="image">

Åker bil

Minus 1.1 kg

Härligt värre!!! Det har gått neråt även denna vecka! Ca 6 kg ner nu med viktväktarna på 5 veckor tror jag att det är...? Igår åt jag tårta och chokladbollar. Men gick oxå en 40 min promenad! Jörgen fyllde 43 år han fick snus av Olle !!! Både Ida och Olle vakna 4,30 igår morse idag väntade se till 6 så det är ju typ sov morgon....;)

Idag blir det Gbg och det med råge, i hela 6 dar ska vi vara Göteborgare !! Vi har inte packat nåt så det blir till att sätta fart! Hoppas ni får en bra söndag, min har börjat bra !!

Mellis-sovning

Mellanmål

Hej! nu äter vi mellis. Macka och oboy, jag syndade och tog en Pågenlimpan-skiva...fy fan va gott det är. Med mycket smör! ha ha.
Igår va jag inte så pigg. Trodde jag skulle dö av värken i kroppen alltså, aldrig känt  nåt liknande. Men jag dödade värken inatt med alvedon plus ipren. Jag hade igår 39 graders feber, men sen när klockan va 3 inatt så va det borta...skumt!

Ida sover just nu, sin andra lång sovning....Hon har spytt 2 ggr inatt pga hostan hon har. konstigt att hon inte hostar en enda gång på dagen när hon sover. Givetvis så vaknar hon varje gång hon hostar oxå.
en annars rätt seg dag, har inte orkat så mycket idag. men tvättat många maskiner och våttorkat nedervåning. Nu är klockan redan halv 4 så snart kommer nog pappsen hem.

På söndag blir det Götet, en hel vecka!! ska bli underbart om jag får säga mitt. jag ska umgås med min kära familj, mina barn ska leka med morfar och mormor och jag ska träffa mina vänner ! Jag ska även träffa min väninnas bebis för första gången och kanske att Tilda är vaken denna gång när hon blivit lite större?

Här kommande månader kommer bli härliga, mars innebär namngivelsekalas för Ida, = mysigt. I april har vi 2 st 15-åringar att fira, en mysig påsk med kanske lite jobb (längtar konstigt nog), i maj har jag en fin Väninnehelg att se fram emot på Lindas land på kusten!!! Det ni! fasen va gött. Underbart till och med. Vi har fortfarande inte diskuterat färdigt om jag tar 1 eller 2 barn med mig. Om pappan vill ha sällskap eller om Olle hellre vill me...Frågan är just det om hur stor behållning Olle har att åka just dit? Om det bara blir jobbigt för han? ingen aning.....Kul om Theo ska med för olle såklart men det är rätt tufft att ta med 2 ungar på okänd plats. vi får se.
Fan va roligt!!! I skrivande stund somnade Olle mitt i mellanmålet. Han klämde 4-5 pågenlimpan-skivor med marmelad och Oboy. Det roligaste idag! Börjar han bli lik sin moster som ALLTID somnade i måltiderna??? hahahaha. Jag tappade räkningen- så mycket åt han! Jesus amalia.
Vart var jag? Jo alla roliga saker i vår här. Typ konfirmationer bla. Tyvärr så kanske kanske att Sandra och Elin ska konfirmeras precis på dagen samtidigt, inte så kul för då får vi dela på oss....Hoppas att vi får svar på det snarast! Sandra ska ju få moppe oxå, så det blir ju skitspännande!!

Igår fuskvägde jag mig, jag är under 90 kg nu, låter inte så lite men för mig är det mindre än mycket och mest som jag vägt iaf. Under 90 för mig är en bra bit på väg ner mot 80. Mitt första delmål var 89,3 vi får se vad det står på vågen på söndag tänkte jag väga mig, för på måndag är vi hos mamma. Bättre att väga sig på samma våg. Men igår som sagt så fusk-vägde jag mig lite. Inget godis i helgen nu, sade jag igår, men har redan norpat på både lite kaka och mörk choklad 70% idag. Fy skäms.
Ha en fin Fredag alla som läser!

En fin dag!

En tråkig måndag blev en bra måndag!! Tidaholm hela dagen till Olles förtjusning. Tyvärr somna han bort halva dagen vid 13 tiden.... Helt slut, jätte trött. Busat med Anton och hundarna medan Ida vart med mamma och Nellie på promenad! God lunch och glada barn och en snäll svägerska! ;)

Minus 0,5 kg stod vågen på. Åh trögt! Jag får nog hoppa över ALLT godis i helgen tyvärr....

Helgen som gick va långsam och sådär emellan åt. Lördagen vs mest mysig med lite besök ! Söndagen igår skulle vi kollat efter en balkong matta och dynor .... Men istället fick det bli tvångs insättning i bilen med Olle för han tog av sig mössa och jacka och bokstavligen HOPPADE i korgarna där de har finkuddar i på Rusta.... Och jag kunde knappt hålla mig för skratt - han är så störd ibland Olle. Och tanterna skrattar åt han och säger nåt i stil med - oj oj full fart....!! Det slutade med att Olle somna hemma sen på sin gamla baby gym i ren protest och sov i 2 timmar.... Sen när han skulle återspegla dagen sa han till pappa- idag har jag bråkat .... Osv osv osv . Så visst är de medvetna ..... Och har en stor vilja!!!


Bus

Mamma mamma kom kom. Kom o se! Jag sitter på bordet!!!

Förtvivlat i själen

Ännu ingen som hittat Pierre.Önskar man kunde göra någonting!!!  Allt är så konstigt men ändå inte. Livet är så skört, glöm inte det!
Helg snart, i em är det helg för oss redan då det är ledig dag från dagis och allt imon!! Härligt.
Inga planer alls i helgen, och det känns ännu bättre. Jag är risig, huvudet känns tungt och jag känner inte direkt för nåt. Är verkligen " ur fas"... Vädret är kasst, det kom mer snö inatt, trodde jag såg i syne vid halv 5 när jag värmde mat till Ida. Fan fan fan. Hate this fucking snow!!

Igår fick jag ta en fajt med Olle hem från dagis, han ville verkligen inte hem. jag kom och störde mitt i en rolig lek med en tiger och ett lejon och han var ju på värsta bra humöret. allt slutade med att jag fick ta han under armen i princip utan ytterkläder eller skor och sätta han vrålandes i bilen. Ibland blir det så. Han är så jävla bestämd och ibland går det inte att övertala honom. han får ett par varningar men det funkar oftast inte. Då får mamman bli lite brutal. Tyvärr.

Är såååå trött, har ingen energi alls. har fått sålt lite mammakläder på Tradera. Bra och skönt att bli av med dom. Jag har precis ätit lunch. En weight watchers,helt ok mat vissa matlådor där. jag tar alltid samma när jag handlar så jag har bara ätit typ 3 st olika...ha ha ha ha. En jätteosocial vecka har det varit igen, men jag känner mig så förkyld och skit. Egentligen skulle vi gått på Babysim jag och Idis idag, men nej. Ingen av oss är såpass fräsch.
Nu ska jag lägga mig lite i soffan och hoppas att Ida sover minst 30 min till!!!
Kram och puss.

Underbaringar

Mina- Våra bästa ongar. Ida gillar att äta på sina fötter! Olle har en vit tant- hatt som favvo på dagis!! Söt va?

Måndags-seg och Otäckheter

Ja vart ska vi börja?  En väldigt seg måndag- det brukar vara det här. Det är en slags tråkig förlängning av helgen där vi gör ingenting mest. På sin höjd går vi ut eller tar en promenad till affären. Vi borde verkligen gå  ut sen, Olle sover fortfarande. Jag har dåligt samvete för han, för jag väckte ju såklart grabben när jag hostade min morgonhosta imorse. Usch. Han kunde gott ha sovit 1 timme till.
Idas tand nr 2 har kommit upp nu, hon är mysig-glad-skämtsam. Hon skrattar hela tiden nu tycker jag.

Imorse va det vägning. Minus så lite så det knappt inte går att skriva. 2 hg ner. Tjoho....Men inte upp iaf. Tror fan att jag stoppade i mig nåt onyttigt varje dag förra veckan. Fika-godis-läsk-kakor. Va bara tvungen. Ska försöka hålla bättre pli denna veckan!

Nu till det otäcka. Läste igår kväll att en Pierre från torslanda skulle vara borta....Tyckte jag kände igen killen som är 25 år. Skullle vara skallgång där han varit försvunnen osv. Tänkte en del på det. Sen i morse såg jag hans syster på facebook att hon skrivit, och även att en vän till mig skrivit. De hade uppenbarligen letat utan resultat. Idag när jag tittar närmare på det så märker jag att det är en före detta kollegas son det gäller.....Känns genast ännu mera olustigt. Detta är typ min VÄRSTA mardröm. Att någon som jag älskar försvinner.

 Det klassiska att killen försvinner från en fest- helt spårlöst. Så jävla sjukt sånt. Hänt massa såna saker i Göteborg det sista året, speciellt killar har försvunnit. Som han Rasmus som de hittade i hamnen tills slut. Hur har han lyckats flyta " ner " när det är uppströms från Göta Älv som ligger närliggande där han försvann? Gick ju rykten om Killgäng som rånade och annat andra killar för att sedan göra sig av med dom. Jag tycker detta är det läskiga- att de aldrig kommer hem. Det tar flera månader innan dom hittas. Och tänk hur hjälplös man är när man letar och letar och letar.....

Hoppas de hittar honom välbehållen. Tänker på dig Janeth!

Bilder

Bästa Lördag- Bästa Mormor och Bästa Badet

En styck liten kille stensomna i soffan fem över 14. Badat i 2 timmar, åkt rutchkana , simmat med BARA mamma och pappa. Ida fick vara med mormor på stan så länge. Efter badet va alla helt slut med envetna Olle skulle promt gå hem- vet ni hur långt det är för en 2,5-åring? fy fan va lång tid det tog då. Tur att man inte har bråttom. En promenad som kunde gått på 20 min från Arena, gick på 45 min...mm. Lite väl hungriga när vi kom hem gjorde vi pannkakor, det va sketgott!
Mamma säger att jag inte va så envis som Olle är när jag var liten, så det är nåt jag verkligen kan lämna till B´s sida! Bra att va envis ändå- det kommer man rätt långt på.
För övrigt va det en dam som utförde YOGA inne i omklädningsrummet på badet på en handduk, såg ju urlöjligt ut!!! önskar jag kunde med att fotat, men fan, så långt kan inte ens jag gå.

Mormor kom igår vid halv 7, efter det vart det tacoskväll, Ida knoppa in vid 20 och mamman inte långt efter. I och med att det var ledigt från dagis igår så gick vi ut på fm här till lekplatsen , och vi tog med picknick. Det var så mysigt och kakor va gott tyckte olle , innan lunch och allt...;)
Pappan är nu iväg och handlar persienner till köksfönstrena, usch va solen skiner in. Eller inte usch när man vill ha sol, men inge kul när man ska käka frukost och man har solen i ögonen. Kan bara tänka mig sommaren, smälter kanske bort då.

Lördag idag minsann- lite lördagsgodis snart...I alla fall till Lilleman. Jag funderar på att köpa lite nötter typ. Har haft en Onyttighets vecka med diverse fika o dylilkt. Får se om det till och med står plus litegrann på vågen på måndag, skulle inte bli förvånad då.

Jag lägger in lite bilder i efterhand från mobilen- det tråkiga när man bloggar från mobilen- är att ingen kan kommentera. Men å andra sidan är det jättesvårt att lägga upp bilder här på bloggen från datan jag minns inte hur man gör....

Vecka 12 förresten- på söndagen den 18 åker vi ner till GBG och stannar hela veckan för då är B ändå borta på utbildning. Ska bli kul faktiskt att möta våren i härliga staden. Hälsa på vänner m.m. Olle kan leka i slottskogen på den nya lekplatsen och jag får träffa tekla och tilda igen!! vad ska man köpa till tekla då? får tänkas på lite....
massa kramar!

Snabb- resumé

Tjo hopp va veckan går fort!!! Underbara dagar vill jag säga! Tisdagen blev en heldag i Stenstorp - inklusive intervju! Det gick bra och jag var mig själv. Kan aldrig vara nåt/ nån annan jag är dålig på att spela! En bra egenskap enligt mig själv. ;)
Jag fick lunch hos fina Ida, tack! Tack nr 2 går även den till Ida för lånet av hus när lillan ville äta och de hade åkt iväg! Thanks!

Nåt om tjänsterna som är ute, om jag är aktuell för någon av dom vet jag först om en vecka eller en och en halv. Håller tummarna.
Vet att det även kommer bli tjänster ute på C så det blir mkt att bita i och fundera på.

Onsdagen- igår- spenderades UTE hela dagen i princip. Olle har ju givetvis varit på dagis, så det blev barnvagnspromenad till stan. Sen tog vi bussen till dagis och hämtade Olle. Lite crazy va? Kul att göra nåt annat. Det var ju så vackert väder och varmt ute. Sååå härligt! Olle blev själaglad för buss åket givetvis men ville även åka tåg när vi väl kom ner till station.... Oh oh, inte idag.

Efter det gick vi hem till farmor då va kl halv 4.... Fika hos farmor sen kom pappa och Olle ville inte åka hem. Pojken stannade kvar medans pappa hämtade bilen hemma och då gick det bra sen. Kvällen blev kort på så sätt men allt väl!!!! Barnen somna fort.

Imon kommer mormor och stannar hela helgen det ska bli kul!!! På lördag blir det då egentid för Olle med både mamma och pappa på badet minsann !!!!! Jippi ! Va kul! Det va inte igår om man säger så, Olles dag på lördag blir det då!

Nu ska jag slå ihop mina blå på soffan lite här tror jag! Måste passa på idag , kram på er!

RSS 2.0