GOTT NYTT !!

Måste tiden och åren gå så fort? Allt bara händer och hux flux är vi 2-3 år efter. Det känns både längesen och som igår som Olle va bebis tex. Det är tur att man har bilder att titta på annars skulle man inte minnas så mycket!

Idag blir en rolig dag!!! Fest !
Det va längesen man va på fest och speciellt som en post-förlossnings- mamma , så det behöver hittas något att kläs i... kanske nåt på rean på stan hoppas jag hittar något festigt. Även Olle behöver ha lite nytt egentligen, han har otroligt många tröjor och t-shirts men alla används dagligen så fest kläder finns det inte gått om. Tråkigt nog funkar ju inte skjorta.... Har aldrig gjort, han är lite special med kläderna lilla gossen , ha ha.

På måndag åker vi ner till mormor och morfar i nästan en vecka! Är man ledig så är man ! Onsdag och torsdag är bokade dagar ska bli underbart! Nämligen ner till Kungsbacka för att hälsa på Jeanette !!! Weii !

Ida vakna som vanligt 6.00 lite tidigare ändå tror jag. Nicht so pigg mama...
//

Fredag snart helg

Är det detta som är " tung " last ??

Mysdag minsann, i blåsten !

Ja fan va det blåser om nätterna här! Känns som att taket ska blåsa av. Vi har sovit gott allihop i natt, barnen vakna vid 7 och jag kände mig OK utvilad!!

Igår va vi hos mina släktingar i Mullsjö hela dagen, klockan va kväll när vi kom hem. Olle decka i bilen och somna med öppen mun med höga snark !!
Det va trevligt att va där vi åt god mat och barnen lekte ! Olle fick en radiostyrd bil i julklapp och Ida fick fina kläder.

Har drömt massor i natt, bl.a. att min väninna Jennie fick sin lilla tös. Jag drömde om vägar jag kört på och att jag va i Göteborg ! Vi åker ner på måndag faktiskt och stannar till lördag, det ska bli gott!! Olle har långt lov från dagis, ända fram till 9 eller 10 januari. Just nu känner jag att jag snart vill bli undan med julpynt och tomtar, jag vill ha vår!!!

Idag står det tvätt på schemat!! Även lite städ, är sjukt sugen på att kolla reorna på nätet!!
Ha en härlig dag idag!

Trötters ongar !!!

Kolla på dessa utslagna... Det tar på krafterna att fira Jul !

Det va Det.

Jahopp så va denna Julen över för i år. Den kom fort och va snabbt förbi. Fan klockan är 5.00 och jag har en alldeles för pigg tjej som är Vaken och har varit sen 4. inte så värst. Men vad kan man begära av en bebis som i princip sov heeela dagen igår från 13- 18 med undantag för mat emellan plus ett par halvtimmes powernaps ... Fan Inge vidare pigg dag detta kommer bli. Saken hör ju till den att hon väcker allt som oftast sin storebror som verkligen behöver den sömnen han kan få. Hon har ju aldrig vrålat så på det sättet men det räcker att en bebis " pratar" och skrattar med sin gälla röst så låter det stort och fint i ett för övrigt tyst hus! ;)

Igår va det firande av julen i fam Wäring, det va mysigt och gott. Det kom en liten Tomtenisse för att dela ut lite klappar, han va så söt!
Barnen fick lite klappar, tänk att jag , min syster och Björns syster kan tänka samma om julklapp till Olle. Han har nu under julen fått 3 (!) dubletter av Cars Duplo. Jättekul egentligen kan han nog inte få för många av de bilarna de försvinner ju ändå av en konstig anledning jämt!

Olle fick en STOR gul barbapappa av farmor den va så fin tyckte Olle väldigt poppis ! Och en traktor! Ida fick söta kläder, å vilken fin kofta hon fick av Faster! Nu efter jul kommer hon va så fin så fin. Hoppas hon ligger kvar på strl. 68 lite nu. Jag minns inte hur det va med det- när de kan ha kläderna lite längre. 3 månader har gått och 50-56 och 62 har svischat förbi! Åh vi får inte glömma nämna den fina madicken klänningen som mormor hittat och köpt !!! Den va söt men lite stor ännu. Får se kanske framåt februari sen. ;)

Olle sover ännu , peppar peppar. Björn är uppe och Ida med han. Ska försöka blunda lite på soffan. Jag hörde Lilla pojken skratta högt i sömnen förut, han är nog kvar i skultorp hos kusinerna ännu och busar!!! Hi hi.

Jättemysigt och jätteseg.

Vilken dag!! Härlig mat som var så god, tänk att det alltid, varje år blir massa över. Blir till att äta lunch imon oxå! Smarrigt!!!

Olle hörde Tomten knacka på dörren, och helt orädd va han framme och hälsade och tog emot många många fina julklappar! Gud va mycket fint och bra saker barnen fick. Olle va mycket nöjd över sitt pussel han fick av moster och tågbanan va verkligen en höjdare. Jag tyckte att strumporna va käcka ;) hi hi

Barnen fick så söta fåglar av moster som lät precis som fåglarna gör på våren. Mjuka söta och om man saknar våren så kan man peta på dom så de låter!

Ida fick så söta fina kläder!
Hon va väldigt missnöjd när gästerna kom precis vilket verkade lite oroligt om hur kvällen skulle bli, men efter lite sömn så va det lugnt!
Söta söta söta Goa ungar! Måste ha de finaste i världen!!!
Och min fina familj. Love them! Puss på er.

God Jul!!!

God jul alla !
Igår somna Ida först kl 20, sen kom jag efter 20,30 ca. Det visade sig att pojkarna hade somnat vid 21 så jag känner mig utsövd ! Tomten hade visst hunnit hit i morse oxå, väldigt spännande!!!

Skriver inget långt Idag då det är mycket att stå i så att säga... You know what I mean, gästerna kommer vid 13....;)
Puss

Morgonpigga.

Det är ju jävligt typiskt att man har fått morgonpigga barn... Vad jag har hört så finns det ungar som gärna sover till både 9 och 10. Är detta sant ??? Finns dom ?? Varför fick inte jag dom då jag skälv älskar att sova. Jag är inte trött på morgonen men 4,30 är liiite väl upp i ottan. Vi har ju inte direkt några kor att mjölka. Kanske är bonde- generna hos de som ger sig till känna?

Igår gick det ok med O"s klippning. Han är inte glad över det och protesterade lite men sen gick det bra att klippa en sån där 4-5 tag med saxen. Vi ska återkomma nästa vecka redan för att ta lite till och sen lite till. Frisören är stor och mörk och heter Peter och bryter på svenskan men det va minsta problemet. Det va saxen Olle ogilla...
Ska försöka vänja Olle vid salongen och frisören så kanske det inte blir så farligt typ 5 e gången ??? Det va roligt att träffa kusinerna såklart!!!! En fika på det tog vi. Mmm

Igår kväll gjorde vi egen pizza, sååå gott det va! Olle valde fanta att dricka, smaskens !!!

Idag blir det mat handling !!! Fast om typ 5 timmar.... :)

Efter stan !

Systemet klart- lillasysters present klart- ny bankdosa klart- julklapp Olle klart....! Nu dricks det nescafe här hemma, Ida har sovit sen vi gick kl 11, skönt att ligga i vagn !!! Morgonen gick bra, dagis utan stora problem , dessvärre åkte vi i långkalsonger till dagis, och vi ska iväg efter det så vi får se hur han vill ha det! Kan bli protester mot att byta brallor ...

Vi ska efter dagis försöka ge oss på en klippning med Olle. Han avskyr det men den här gången ska vi testa hur det går om kusinen följer med... Han är fin i långt hår men det börjar se tråkigt ut! Hänger på sidorna och ner över luggen ! Lite frisyr kan man ha fast längden är kvar, eller hur?

Idag på systemet fick jag fråga en ungdom ( 20-25 år) om detta var en " kvarting" ...! Har ej handlat alkoholhaltigt på kanske 3 år , så det va lite kul att köpa sprit idag. Efter kl 16,00 idag har vi julledigt TILLSAMMANS hela familjen det känns jättebra!!

Imon blir det handla mat ( får se vad som finns kvar) , och även måste vi kika på nåt mer till Olle .

Igår fick vi hit soffan förresten, bara överdraget som ska hem oxå!
Så nu har våra gäster inför jul något att sova på!! ;) bra va?

Ha en bra torsdag !

Lill gammal!

Visst är dom roliga de små ??? Inte lätt att va 2,5 år alla gånger men Gud va roliga de är!!!!

Ett litet plock från dagens skratt ----
" mamma älskar " säger Olle i bilen . ;)
" gumbe gammel" säger Olle när grannen kommer fram och pratar.
" jättekul" säger Olle när vi pratar om gubben till granne...
" jättesmajigt" tycker Olle om majsen på middagen.
" ätit gris" menar Olle som säger skinka efteråt på förskolan när de ätit julmat....

De hade fått varsin godis påse av tomte mor idag med lite smått och gott i. Olle trodde att skum tomtarna va tuggummi för de va så sega!!!!!

Där ser man! Love him !

En bild...

Säger mer än 100 ord !

Yes!!

Japp- så blev klockan nästan 12 här. Jag och lillstumpan har varit hos svägerskan i Skultorp en sväng, då Ida skrek halva vägen till Dagis idag. Vi fick stanna och fylla på med lite mat till bebis!! På vägen hem fick vi köpt blöjor ( ICA"s ) , en ny variant - ska bli kul att se Olles reaktion när det inte är disco eller hockey på blöjorna idag.... He he.

Tog mig en välbehövlig kopp kaffe nu och lite macka- det va inte helt smärtfritt i morse.... Olle är ju sååå seg i starten alltså, han är ALDRIG pigg på morran!!

Så ska han göra ditt o datt men helst av allt sitter han i soffan till 11...
På med kläder i sista sekund , och sen bar det iväg. Jag hade ringt dagis och förvarnat om att vi skulle bli sena . Vi blev sena men hann precis till Julfesten som skulle va idag! Tomtemor skulle komma med en överraskning till barnen, underbart ju!

Skulle vilja ge mig på en kort städning här hemma nu, behöver en ny dammsugare- kanske att Tomten kommer med en i år ?
Känns som torsdag eller så är det bara önsketänk ! Fredagen går åt till att handla mat på morgonen - även ska vi försöka ge oss på några sista klappar, åtminstone till Olle !
Hoppas ni haft en fin morgon !!
//

Nästan em....

Olle har vaknat , vi har ingen mat hemma så jag fick panik göra pannkakor ! Ber till Gud att Olles humör blir bättre efter mat...


En fundering - betyder det att man har få vänner när man bara har fått 2 julkort när det bara är 4 dagar kvar till julafton ? Dessutom är båda från mamma!

Inte då....!!!

Åh.... Jag hade det på känn.... Olle har nu för andra , nä förlåt tredje gången nu i vinter bestämt att han INTE ska till dagis.... Det går la an när man inte planerat nåt eller när man inte har tider att passa. J€&@!À unge rent ut sagt!!

Jaha bara att omorganisera denna dag. Vad att hitt på ?

Mitt tålamod idag är inte så stort kan jag påstå. Tror vi får åka någonstans för att få tankarna på annat. Jag får se det positivt- jag slipper fläka upp mig i gyn stolen idag så här 4 dar innan afton ;)

Men nu kan ju dagen bara bli bättre , eller hur ?

Morron !

Jaha - blev det inget kvällsinlägg igår? Va konstigt , jag som alltid orkar sitta uppe mer än till 21.... Not...
Igår va en mysig och bra hemmadag! Ibland är det svårt att få till dagen på ett bra sätt när alla är hemma och lediga! Ida ska ha sitt( fast hon kräver minst) , sen vill ju våran 2,5- åring ha sitt. Gärna lite av varje....

Lite ute- lite leka-lite film- lite rita- lite allt!

Igår ritade vi en teckning till Bolibompa , som jag ska skicka idag! Spännande!

Igår kollade Olle på Madicken på eftermiddagen! Han har sett en del men inte så mycket Madicken ändå. Snacka om att jag blev förvånad när Olle utbrast -" lortjänta" och " lusunge" innan de ens kommit fram till det avsnittet! Hur kan de minnas så mycket !!!??

Han är för skön just nu våran lilla pöjk med orden ! Idag hoppas vi på att pojken vill gå till dagis, för mamman ska tillbaka till MVC idag nämligen kl 10 för efterkontroll , det ska bli jätte kul! ;(

MINA 2

MINA
SÖTASTE

Ny blogg- ny vi.

Hej alla!

välkomna till min nya blogg hoppas ni ska trivas !
detta är lite test, skriver ett riktigt inlägg ikväll.
// cissi

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0