Mamma jobbat !!

Visst ser ni- morsan har haft sitt första pass på 10 månader! Sist jag hade rast i den där soffan på övervåningen i Stenstorp- ja då låg det nån och sparkade i magen! Mamma somna varje dag på rasten minns hon, ibland sov hon tom för länge det blev hemskt pinsamt när hon kom tillbaka!!

Men ärligt talat , förutom att det va oskönt att Ida vakna 05 och sprakade på mig för att väcka mig, så va det en skön känsla att känna sig som " alla andra" igen. Jag gillar att åka till jobbet. Jag gillar att utväxla meningar med gamla dementa människor som är nöjda och tillfreds. Jag gillade oxå att kunna åka hem kl 15.15 och veta att jag inte kommer tillbaka förrän tidigast nästa helg!

Barnen och pappa har haft sin första ensamma lördag tillsammans som varit längre än 2,5 timme. Pappa har klarat det galant. Till och med har Ida somnat hos pappi 3 ggr!!!! Herregud mamma trodde Ida hade någon sjukdom! Men hon va bara lite arg första gången sa pappa och hon kan gott bli lite arg. Man kan inte alltid få det som man vill när man är liten, så det så!
Det hade blivit både cykling och en tur till lekparken !


Imorgon ska vi åka till Skara för att handla. Vi ska testa en ny affär. Det tar 20 min dit så vi ser det lite som en utflykt oxå!

Imon är det oxå stora dagen för vännen Greta Wallin ! Hon ska nämligen döpas så vi hoppas allt går bra! Vi saknar er och längtar efter er nu, det va så längesen! Kram från jobb- mamman och pappas busungar.

Vikter

IDA 7 månader, 6 dagar

Vikt --- 10.420 gram
Längd--- 70,2 cm
Huvudomfång--- 44,2 cm


OLLE 8 månader

Vikt --- 9.750 gram
Längd --- 72,2 cm
Huvudomfång --- 44.8 cm

Liiite skillnad. Ida är kort och tjock, Olle började i denna åldern smalna av och bli lång!
Mina bästa !!

Skillnad!

Gud va skönt! Mest skönt för Olle- han sov 12 timmar inatt som man ska. Somna 18 och vakna 06. Så duktig som sover i egna sängen hela natten! Han har haft söta små skratt anfall vid 05 idag och igår, undrar vad han drömmer ??

Hoppas vi kan hålla på dessa rutiner med att inte sova när han kommer hem från dagis! På ett sätt behöver han det men det är för sent att vila middag kl 14,30....;( ibland går det ju inte att hålla han vaken!
Nya uttryck igår va- " käre barn" . Och " va i helvete" .... Han är för skön ibland.

Och Ida ska idag till BVC för lite 7- månaders vägning. Vi kom ju inte iväg riktigt förra veckan . Ska bli intressant, nu väger hon väl verkligen över 10 kg. ( lilla ärtan )

Vår?

Asgött väder . Men jag är seg faktiskt! Mannen är i Norrköping och jag saknar honom. Olle saknar oxå pappa. Man vet inte vad man ska sakna förrän han inte är här som han brukar!! Torsdag kväll- då får det bli mys !

Igår va jag och Ida ute och gick 1 timme 20 min. Idag vart det en liten.
Orkade liksom inte. Snart ska vi hämta Olle på dagis- åka hem och käka lite mellanmål. Undrar om han vill smaka på mina jordgubbar jag köpt? Det med lite glass ?? Mm.
På fredag ska jag försöka få till en klipptid, då är B förmodligen ledig och min korta frisyr har typ vuxit 3 cm ser för dassigt ut nu !
Ida trött- vi tar bilen! Hej svejs!

 

Sovit lite...

Mm. Somna med Ida vid 20. Vaknar 22,30 halv pigg. Lovar att sova efter detta. Helgen har varit Kalas och klädrens. Typ. Ska försöka sälja de kläder som går alltid gött att få nåt för det, går ju inte att spara på allt.

Kalaset va kul- svettigt för föräldrar . Ida missnöjd- mammig- grinig mest hela tiden. Kvällskalas är inte grejen just nu. Olle var lite ur gängorna han med, med lite feber. Pizza - buffé från american pizza va inte dumt!

Vi har köpt midsommar stassen! Eller kanske får bli konfa- klänning?

Ida varit med pappa 2 ggr i helgen ute på stan, väldigt nöjd tjej då minsann! Ute på stan ska man va och glo på folk...;)

19/4 2012

Begravningsdag. Väldigt vackert, fridfullt men såklart även mycket sorg. Hon hade de vackraste blommorna vid kistan och hon hade hela sin skara med barn och barnbarn hos sig när alla tog farväl.

Trött och slut i kroppen efter denna dag nu. Lediga imon ska bli skönt!!!

För rolig !!!

Min lille pojk - jag förstår inte hur snabbt det kan gå det här med talet nu. Han kommenterar allt, säger emot eller ställer motfrågor. Säger jaha - nähä- får jag? Gör du?

Idag va det så kul när vi kolla på tv och jag fick se en nykläckt liten bebis på tv. Jag sa- Nämen titta Olle , en pytte liten!!! Tänk om mamma kanske vill ha en sån till ?? ( pappan utbrister nähä du), Olle skrattar och svarar - men nej mamma, man kan inte ha 2, bara 1.

Det hade varit en bra dag utan problem på dagis. Jag är så stolt över min lilla stora pojke. Imon ska jag lämna vid dörren. Sen gå en lång promenad. Minst 1 timma. Vem vill med?

Tjoho efter Helg

Dagen började INTE så bra....Eller ja, Olle ville hellre sova om man säger så. Vi satte upp en mörkläggande rullgardin igår i hans rum. Det gjorde susen imorse, vilket egentligen inte va värt.
Dagistid kl 9. Olle bärs ner av svettig mamma kl.8.30. Utan kläder eller ren blöja. MMM. Nice....;(
Jag va nog uppe 5 ggr och meddelade herren att det va dags att gå upp- men han lekte mest irriterad och arg tonåring och drog täcket över huvudet. Kan han inte få en sån vana att sova såpass länge på helgen????
Detta har liksom aldrig hänt i världshistorien, att han sovit sååå länge. Inte ens på nyårsafton. Ja ja.

Vi kom till dagis och Olle va givetvis piggast av alla barnen, vi hade samling, åt frukt och gick ut. Ida somnade ute och sov 1,5 timme.

Sen gick vi in, lekte 1 timme och sen åt vi köttfärsås. Det va gott. På väggen i matsalen på dagis, så hängde det " fyllaårbåtar ". Olika fina färger och barnets foto i. Olle fick syn på dessa och undrade - Var är min då???
Då sa fröken att vi minsann skulle göra en sån till Olle så fort vi fått några snygga kort på grabben!!
Fröken vid bordet heter Maine, Olle tyckte det lät likt Majsan. Så det fick bli Majsing. Samma som vi kallar Marianne. Ja nu blev det rörigt va? Sen är det ju skitkul att det finns en kill-fröken som heter Dan.
Samma som farbror Dan Wäring. Honom kan man brottas med, tyckte Olle en sväng ute.
Mitt i leken ute, kommer pappas kusin Sebbe- med barnvagn på andra sidan staketet. Han kände igen mamman och mamman kände igen honom, men vi konstaterade att vi skulle ses på torsdag, på begravningen.
Dom skulle på besök till BVC för vägning och mätning. Mamman minns att det va ett himla spring där varje vecka ett tag med första bebisen. Olle har nog 30 rader med vikt-längd osv. Stackars Ida har fått klara sig med ca 7 eller nåt, men det kommer mera! Imon tänkte mamman ta ett spontant 7-månadersbesök för att se om IDA väger mer än 10 kg? Det vore väldigt mycket men skulle heller inte förvåna varken mor eller far.

Imon blir det lämning på dagis, då får Olle klara sig själv med fröken och barnen. Mamman hoppas på att få äta lunch hemma. Kanske , vi får se? Vi ska iaf vara på plats 8.30, hoppas man kan komma iväg när man går ut! eller tom innan? Bra verkar det vara iaf, jag är nöjd med upplägget av dagarna, det är rätt uppstyrt men ändå tid för fri lek.

Herrgud- ska jag väcka på mina barn? Olle och Ida verkar helt slut av denna dag!! Ida har sovit sen 13, Olle sen 13.45. Ok. Blir nog bra det här!

Stort grattis på dagen till Sandra och Elin idag den 16 April. Massa pussar till båda er!!!

ps. har gått ner nästan 1 kg i veckan. jag är glad. mitt mål till nästa måndag är att det ska stå nåt med 87 på vågen. gärna 87,2 eller nåt. ds.

Firat moster!!

Med min dåliga karaktär kommer jag istället snart börja gå upp i vikt istället för ned. Att det ska vara så svårt att tacka nej till goda saker. Egentligen vill jag inte ens tacka nej. Jag gör det när det är lätt, men idag va det svårt!! Sandra hade bakat godaste muffinsen och mormor hade gjort en maräng glasstårta med hasselnötsbotten! Hur gott lät det ??

Sandra fick sina presenter igår redan för vi kunde inte hålla oss!!! Hon blev glad! Imon är det dagis igen , ska bli kul. Veckan som kommer bli lite tråkig på torsdag för då är det begravning, men mycket roligt på lördag för då firar vi kusin Elin som oxå fyller 15. Så lyckat att Sandra och Elin fyller samma dag och lika mycket!

Ha en fortsatt bra söndag!!

 

Borde vara på väg

Men istället ser det ut så här!
Vi tar det som det kommer kan man säga!

Trött 2-a dag på dagis!

En mycket trött Olle fick av sin pyjamas och nattblöja i protest. Han ville nog hellre ligga kvar i soffan och kolla på bollibompa ett tag till. Det va ingen fredags-ledigt som vi är så vana vid...;)

Vi gick till dagis- hade fruktsamling- gick ut och gick hem typ 11. Då hade Olle redan hunnit uttrycka sin missbelåtenhet ! Han va såpass envis så att han gick hela vägen hem , sen tog det en liten liten stund så sov Olle på soffan...

När Olle somna- vaknade Ida. Sånt är livet!

Nu är det helg- Yes!!!

Ett god 1a dag på Vitsippan !

Imorse bar det iväg minsann efter lite om och men med påklädning av pojken Wäring...

Mot solrosen styrde vi våran kos, och mamma kände genast en form av befrielse att kunna promenera till dagis!! Weii !

Olle visste minsann redan vart dagiset låg och gav mamma nappen ( som egentligen inte skulle sitta i) utanför grinden helt självmant!
In genom dörren och hängde av ytterkläderna på en ny krok. Dom hade röda lådor att lägga extrakläderna i, och på tavlan stod det "Välkommen Olle till vitsippan. Mamma tyckte det va väldigt lugn atmosfär och fröken antydde när Olle kom att - " här va det livat" och mamma skrattade inombords.... Oj då tänkte mamman. Det va inget.

Vi hade egentligen bara tid bara till kl 10 men pojken ville ej hem. Vi gick 10,45 till affären och köpte blodpudding! Och fika till grabbarna !

När vi kom hem somna Olle i soffan och tjejerna fick äta lite lunch! Sen kom pappan hem baraför att mamma skulle på möte i Falköping! Inte så ofta som man lämnar nu för tiden minsann!! Nu är vi ute och vi fryser lite så det blir inte länge till. Olle ville bara kolla in Max Friberg lite....:)

Så här ARG...

Kan man bli om mamma inte fattar vad man egentligen vill !

Host host

Japp, hostan är på uppgång idag. Även snoret har fått liv och Ida peppas med Alvedon och sin nya medicin Mollipect. Hoppas den hjälper lite. Ida fisen har sovit hela em med undantag att hon vakna- va arg - mamman trodde hon va hungrig men Ida blev ännu argare. Hon va ju bara mer trött...;)

Olle är inne på sin 3-e vilotimme nu, han mår ok idag men hostar lite. Ingen feber men har fått sova länge för att vila bort det dumma!!

Lilla stora sjuk-pojken

Feber inatt , häva med Ipren ! Den minsta fisen har sån jävla hosta när hon ska sova dag som natt, så imon blir det vårdcentralen för provtagning!!!

Mammas mammiga tjej.

Har ni sett nåt sötare ???

Grattis lillebror / morbror 23 år !!

Hurra hurra för Michael idag ! Vi har ringt och sjungt för honom, han va lite sjuk. Han är bäst våran Micke picke!!


Sen idag har vi varit ute i Tidan, vi var på hemmet och hälsade på gammel-Olle . det blev väl inte så mkt språkat precis, han va något sämre än vad jag hade trott och räknat med. Jag ska härmed aldrig mer säga något kring att va anhörig med någon som är dement. Jag har bara trott och tänkt innan idag, innan jag själv fick se och uppleva. Jag jobbar med det varje dag--- men att vara anhörig --- det går inte att jämföra.
Han är speciell Gammel- Olle . En favorit kan man säga.

Efter det åkte vi bara en snabbis till farmor och farfar- det luktade som hemma hos min farfar när vi kom dit! Bosse röka under fläkten och man är ju inte van vid den lukten alls längre, den där röka- inne- lukten . Tänk att man fick leva i den varje dag som liten, kan ju inte ha varit bra på nåt sätt. Men jag tror mina föräldrar röka ute eller nåt för jag minns inte den lukten hemma hos oss! Bara hos farfar och farmor.
Så glad att mina päron varit rökfria i typ 10 år nu eller mer tom.

Mina ögon rinner, tror jag är trött och ansträngd syn!!!
God natt och trevlig långfredag!!

Lilla pojken

Söta underbara lilla pojken hade sin sista dag på förskolan i skultorp idag. Som vanligt ville han inte åka hem...;) när han trivs som bäst ska han sluta----han fick med en fin pärm med sina teckningar och foton i , mamman nästan började gråta när hon kollade i pärmen!



Hoppas att han tycker lika mycket om det nya stället nästa vecka. Idag somnade båda barnen innan 19,30 så himla gott ! Björn är nu iväg till maxi och handlar halstabletter till sig själv, sen lite godis till små häxorna som kanske kommer i helgen ;)

Imon Ska vi åka med farmor till pappas morfar ute i Tidan. Han är gammal och bor med andra gamla gubbar och tanter. Hoppas han blir glad för lite kaffe- sällskap gammel- Olle Wäring. Ja det finns minsann 2 st Olle Wäring. En stor och en liten. De ska få träffas imon och språka lite!


Hoppas på en fin natt med mycket sömn.

Fint det!

När mamman är upptagen på morgonen och inte orkar bära eller gunga i vagn- då väljer vi att somna så här !!!!

Trött....

För en timme sen va jag inte alls trött- nu ser jag i kors....
Orkar nog inte dra en roman precis, men det har både varit fullt upp här hemma och sen emellanåt har vi haft jättetråkigt och grälat med varann och rivits och idag bet han mig- Olle the man. Måndagar och Fredagar kan vara riktigt härliga om vi inte hittar på nåt för att skingra våra tankar.

Förra veckan va späckad!!! Tisdagen tillbringades med Nathalie och Greta i härliga vårsolen, det va verkligen varmt den dagen. Och skönt! vi gick typ 6 km i Igelstorp, runt landsbygden och samma helg hade de precis börjat köra skit ut på åkrarna så mm, doften gick inte att ta miste på.
På onsdagen så fick vi fixa lite ingredienser till baket, så jag och Ida gick ner mot stan, in på Willys och handlade mycket!!! Mycket goda saker...
Sen tog vi även Systemet då vi faktiskt va lite busiga i lördags på namngivningen och bjöd på bubbel och vin. Det va ju inte igår man drack alkohol! det va gött. Kanske tar ett glas kallt vitt vin även till helgen, vem vet?

Torsdagen bakades det för fullt, mest cup cakes- oh my god in heaven va äckligt goda de va då!! speciellt när glasyren kom på innan serveringen . nam nam. Gjorde chokladbollar med rosa strössel. Och en sjukt god sockerkaka med äpple, kanel och smör som varit stekt och kandelisrade innan. ännu mer gotta! härligt värre!!!

Helgen kom och gick. Mycket folk som hade jättefina presenter med sig! hoppas de hade trevligt. det hade vi!!!
Det kändes gott att ha alla nära och samlade på det sättet, inte ofta som både släkterna kan ses. Olle hade inte sovit middag, röjde gärnet, fick 2 st påskägg med olika saker i, åt ingen tårta( inte tycka om...)
Han fick vara med och öppna presenterna. Dagarna efter så undrade Olle när han skulle fylla år och få julklappar....godingen!!!
På sommaren får man då förklara och då säger han bara att ja det gör jag ju.
Först fyller pappa i maj, sen mamma i juli sen du i augusti! minsann. 3 år i augusti och man minns det som igår...
Ida är snart 7 månader, vart tar tiden vägen??
Hon sitter själv nu om man är med och passar lite lite. Jättehärlig tjej men väldigt bestämd....


Denna veckan har varit lugnare tempo, i vårat egna tempo utan måsten eller några ärenden.
Måndagen spenderades i Stenstorp hos kompisarna. Vi fick komma trots att mamman hade haft stora migränen på natten/ småtimmarna.
Igår , tisdag, ja vad gjorde vi då. Jo, gick långpromenad till Babyproffsen för att kolla på ny bilstol till Ida när det väl nalkas till detta. Vi väntar la någon månad till kan jag tro, men sen är det kört. Då är det slut på bära runt på tungt babyskydd.
Vi kör på samma som Olle har, vi har varit så nöjda med den så det är dumt att byta koncept.
Imon är sista dagen på Backsippans förskola....Med vemod slutar vi där, fast idag tänkte jag att herregud va skönt att slippa ta den där jävla bilen dit och hem, det är såna hemskt tråkiga resor, allt blir så hoppigt. I och ut ur bilen med bilstolar, vaknar Ida, sover Ida...
Nu sen from nästa vecka är det vagnen med lillan, ståbrädan med Olle, går en kvart innan utsatt tid för att vara på den säkra sidan ( annars tar det nog 8 min om man går fort). Efter kl 9  så kan jag och Ida fortsätta gå om vi vill, så har vi klarat morgonpromenaden samma tid som den brukar börja.....typ....
åh va skönt. Men skit samma för nu är det slut på bilresorna iaf. Glass till dagis imon att bjuda barnen på, hoppas han är lite gladare imon....!!! Han har varit otroligt trött denna veckan Olle. 
 
Efter imon börjar helgen. Helg på Fredag åtminstone, B kanske får jobb lör-sön. Måndag ska gammelfarmor flytta, då får vi hjälpa till!!!

puss och god natt nu.

Längesen nu!!

Det va längesen jag skrev men jag bjuder på lite bilder i olika omgångar först. Jag ska skriva en hel roman sen när jag har datan !!

 

 

RSS 2.0